Went Werkt - tekstschrijver Eric Wentcopyright Went Werkt - bedrijfsjournalist en bladenmaker

Eric Went, bladenmaker, eindredacteur, (bedrijfs)journalist en scriptschrijver

Contact met bedrijfsjournalist Eric Went
Contact met Went werkt

Home Went Werkt

Alles Went - column

Dit is Went Werkt

Dit kan Went Werkt

Zo werkt Went

Went Werkt aan...

Portfolio

Went Werkt voor...

Wat in unit-2

Succes gegarandeerd!

Vers van de pers

Eric Went WerktMijn specialiteiten zijn eindredactie en het schrijven van journalistieke teksten en theaterscripts.

Een goede bladenmaker ontwikkelt bladformules op het snijvlak van wat de afzender wil meegeven aan de lezer en wat de lezer wil weten van de afzender. Dat is waar de redactionele missie begint. Ik streef altijd naar een juiste mix van strategie, creativiteit en journalistieke geloofwaardigheid. Alleen dan heeft een nieuwe ‘titel’ bestaansrecht.       

Onder eindredactie versta ik meer dan louter teksten 'in de etalage' zetten. Ik ben het liefste de journalistieke spin in het redactionele web. Ik denk graag mee over onderwerpen, invalshoeken, genres, beeld en vormgeving. Als ik de kans krijg bemoei ik me met alle fasen van het productieproces: van redactievergadering tot drukproefcontrole.

Bij het schrijven van journalistieke teksten gaat mijn belangstelling vooral uit naar onderwerpen die gaan over ruimtelijke ordening, duurzaamheid, stedelijke vernieuwing, mobiliteit, onderwijs en ontwikkelingssamenwerking. Genres die ik goed beheers zijn (zware) achtergrondverhalen, onderzoeksjournalistiek, interviews, reportages en reconstructies.

In mijn (theater)scripts en mijn vrije werk, kan ik mijn literaire ambities kwijt. Onder de noemer ‘Show, don’t tell’ probeer ik details te vergroten, het kleine zichtbaar te maken en grote(re) maatschappelijke thema’s terug te brengen tot de menselijke maat
Als voormalig dagbladjournalist, overtuigd bedrijfsjournalist en ervaren scriptschrijver, probeer ik mijn werk het beste van drie werelden mee te geven: de snelheid, nieuwsgedrevenheid en journalistieke aanpak van de dagbladjournalistiek, de doelgedrevenheid en lezersgerichtheid van de bedrijfsjournalistiek en de originaliteit, oorspronkelijkheid en frivoliteit van de kunstwereld.